Dirigente en band

Dirigente en band vormen samen voor de professionele ondersteuning van het Friendship Gospel Choir

EDITH CASTELEYN (www.edithcasteleyn.com)

is geboren en getogen in Bilthoven. Ze maakte kennis met de black American gospel toen ze werd gevraagd als pianiste voor het kerkkoor op de Amerikaanse luchtmachtbasis Soesterberg. Edith bleek ook het dirigeren in het bloed te hebben en werd aansluitend dirigente van dit kerkkoor.

Door deze ingrediĆ«nten is Edith Casteleyn een unieke en bijzondere dirigente geworden. Meer dan 25 jaar slaat zij een brug  tussen de authentieke black American gospel muziek en de Europese cultuur.  Met haar interpretatie van de authentieke gospel wordt Edith veel gevraagd door nationale artiesten op radio, televisie en bijzondere evenementen als jazzfestivals en concerten. Ook geeft zij regelmatig workshops en ondersteunt zij met haar koren kerkdiensten door heel Nederland.

Edith Casteleyn heeft 14 jaar gewerkt voor de United States American Airforce. Niet alleen in Nederland, maar ook in andere delen van Europa, Afrika en natuurlijk Amerika. Zij heeft samengewerkt met Richard Smallwood en J.P. Kee. Haar curriculum is inmiddels gegroeid naar vier koren en de Rainbow Singers.

Edith zal in het National Museum of African American Music in Nashville, dat geopend wordt begin 2020, als enige witte dirigent met haar koren een vaste plek krijgen in de tentoonstelling. (artikel een vandaag)

Samen met producer en bandleider Pat Winterdal zorgt zij voor de muzikale en professionele ondersteuning van ons koor.

Band

Bass: Pat Winterdal (website: www.bass-line.nl)
Keys: Jerry Bloem
Drums: Dimairon Catal
Gitaar: Colin Mattisse